Toiminta taitolentoleirin aikana Pe 2.7- Su 4.7.2021

Kokkolan taitolentoleiri onkin yllättäen muodostunut suositummaksi kun koskaan aikaisemmin. Paikalle on tulossa ennätysmäärä osallistujia, joten kentän päällä olevassa taitolentoboksissa tulee olemaan koneita jatkuvasti perjantai aamusta sunnuntai iltapäivään saakka.

Kenttä on tietenkin normaalisti avoinna liikenteelle, mutta pyritään välttämään laskukierroslentämistä viikonlopun aikana.

Valmennuseirin aikana kisapilotit valmentautuvat kauden kilpailuihin ja harjoittelevat kisaohjelmia kentän päällä, tuomarit seuraavat maasta ja kommentoivat. Taitolentoa harjoitellaan samaan aikaan myös harjoitusalueilla. -  lähialue on melko täynnä liikennettä.

 "Boksi" on kilometrin kokoinen laatikko ilmatilassa, jossa kisalennot tapahtuu. boksi sijaitsee poikkikiitotiestä (11-29) alkaen kiitotien pohjoispuolella rajautuen itäpäästään pääkiitotiehen. Leirin aikana toiminta muistuttaa kilpailutilannetta ja käytännössä seuraava kone tekee lentoonlähdön jo ennenkuin edellinen tulee boksista laskuun.

Primary, sportsman ja intermediate luokan alaraja mahdollistaa sen että samaan voi liikenne huomioiden pääkiitotieltä lähteä ja tulla laskuun. Viikonlopun aikana lennetään myös advanced-luokkaa ja harjoitellaan näytösohjelmia jolloin alaraja on pienempi. 

Taitolentoleirin briefing on aamuisin klo 09:00, jossa tarkempaa tietoa. 

Mikäli olet kiinnostunut taitolennosta ja sen arvosteluperusteista, tervetuloa paikanpäälle.

Lisätietoa Ari-Jukka Luomaranta 040 5071383