Lakeus 21 sotaharjoitus ja lentorajoitukset Kruunun TMA;n eteläpäästä etelän suuntaan

Ilmavoimat järjestää Lakeus 21 -lentotoimintaharjoituksen 17.‒26. elokuuta 2021. Harjoituksessa F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät tukeutuvat arkipäivisin Kauhavan lentopaikalle.

 

Lakeus 21 -harjoitukseen Kauhavan lentopaikalla osallistuu 6‒7 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Ensimmäisen harjoitusviikon toteuttaa Lapin lennosto, jälkimmäisen Karjalan lennosto. Lentotoimintaa on Kauhavalla harjoituksen ensimmäisellä viikolla tiistaista perjantaihin 17.‒20.8. ja toisella viikolla maanantaista torstaihin 23.‒26.8. päivittäin kello 7‒23 välisenä aikana. 

Lentokorkeus SFC - FL95

Viikonloppuisin lentotoimintaa ei ole.

Lakeus 21 -harjoituksen lentotoiminta suuntautuu Kauhavalta pääasiassa Kauhava - Jyväskylä - Oulu väliselle maa-alueelle sekä Kokkola - Oulu väliselle merialueelle.Harjoituksessa ei käytetä ampumatarvikkeita tai lentokoneiden omasuojaheitteitä.

Lisätietoja antavat:

17.‒20.8. Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11:n komentaja everstiluutnantti Tomi Iikkanen, puh. 0299 800 (vaihde)

23.‒26.8. Karjalan lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Tomi Böhm, puh. 0299 800 (vaihde).

Tässä AIP SUPPLEMENT harjoituksesta (HUOM KATSO LINKISSÄ OLEVA KARTTA)

https://www.ais.fi/ais/aipsup/Sup/S2021/EF_SUP_2021_113_en.pdf 

Eli TMA;eteläpäästä rajoitus vie pienen siivun ja siitä etelään, eli kentänkiertäjien lentämiseen ei ole juuri vaikutusta, mutta matkalennoilla huomioitavaa: Plaani jätettävä kaksi tuntia ennen ja merkintä kohtaan 18: RMK/EFR497 OK

It is possible for an aircraft not related to the exercise to apply for a permit to fly into the restricted area. The
permit is to be applied from the instance in charge of the area and not later than 2 hours before the flight. The
contact information of the instance in charge of the area is published in the activating NOTAM. Once permit is granted, there has to be the following notification in the flight plan, item 18: RMK/EFR497 OK.