Hanki lupakirja Kokkolan Ilmailukerhossa

 

Kokkolan ilmailukerhon jäsenenä voit hankkia lupakirjan edulliseen hintaan nykyaikaisella kalustolla, valvotulla lentopaikalla, hyvinvarustetulla Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla. Opit alusta alkaen asioimaan lennonjohdon kanssa ja lupakirjan saatuasi on helppo lentää matkalentoja muillekin lentokentille, ja vaikka ulkomaille.

Mikäli olet kiinnostunut harrastelentämisestä, ultrakevytlentäminen on moottorilentämistä edullisimmillaan. Kerhon ultrakevyet koneet ovat vuokrahinnoiltaan edullisia nykyaikaisia, osaksi lasiohjaamoilla varustettuja komposiittiraketeisia kaksipaikkaisia nopeita matkakoneita. Ultrakevyilla koneilla voi lentää samallatavalla kuin muillakin pitkiä matkalentoja, vaikkapa Eurooppaan. Ultrakevyitä on olemassa myös kellukkeilla varustettuja "vesikoneita".

PPL lupakirja mahdollistaa harrastuksen laajenentamisen, ja on ensimmäinen askel ammattilentäjän koulutukseen. PPL lupakirjailla saa lentää yksimoottorisia alle 5700kg koneita. Harrastemielessä se mahdollistaa laajentamisen vaikkapa etsintä-, pelastus-, ja palolentoihin, laskuvarjohyppylentoihin, purjekonehinaajaksi tai taitolentoon. Lupakirja on laajenettavissa myös mm. yölento, mittarilento ja kaksimoottorikelpuutuksella. Nelipaikkaiset yleiset yleisilmailukoneet, "Cessnat ja Piperit" vaativat PPL tai LAPL lupakirjan.

LAPL lupakirja on "yksinkertaisempi versio" PPL lupakirjasta. Sillä saa lentää yleisimailukoneita 2000 kg maksimilentoonähtöpainoon saakka, eli samoja nelipaikkaisia "Cessnoja ja Pipereitä". Lupakirjan saatuaan mm. ensimmäiset 10 tuntia on harjoiteltava ilman matkustajia. Muutamia muitakin rajoituksia verrattuna PPL lupakirjaan, joista tarkemmin lisätietoa lennonopettajilta. LAPL on helposti myöhemmin laajennettavissa PPL lupakirjaksi 

Lupakirjahinnat

lento-osuus:

Ultrakevytlupakirja                4500

LAPL                                      8500

PPL                                        12800

+teoriaosuus 850 eur  

Lento-osuus maksetaan koulutuksen aikana kolmessa erässä, siten että 1/3 on maksettu ennen koulutuksen aloittamista, toinen kolmannes sitten kun ensimmäinen kolmannes on lennetty, ja loppuosa sitten kun lentokoulutusta on viimeinen kolmannes jäljellä. 

Sen lisäksi oppilaan on maksettava tarkastuslentomaksu, lääkärintodistus ja trafille lupakirjamaksu. 

Teoriakoulutus järjestetään nettiteoriana, +12 tuntia luokkaopetusta, joten jokainen voi opiskella pääsääntöisesti omalla ajallaan.

 

Koulutuksen informaatiotilaisuus ja ilmoittautuminen Kokkolan Ilmailukerholla, seuraa ilmoittelua täällä ajankohdasta tai ole yhteydessä kerhon puheenjohtajaan. Verkkoteoriaopiskelu on mahdollista aloittaa periaatteessa milloin vain.

Hyväksytysti suoritettu teoria on voimassa kaksi vuotta, jona aikana on hyvä suorittaa lento-osuus.

 

Mikäli lupakirjan hankkiminen kiinnostaa, ota reippaasti yhteyttä kerhon lennonopettajiin. 

Ultrakevytlupakirja                      Seppo Vaarala         040-595 2193      vaaralasep(at)gmail.com

LAPL/PPL                                     Esa Salminen          044-0280736       esa.salminen(at)kotinet.com

Puheenjohtaja                            Jouko Männistö      0400-162345       joukomannisto(at)hotmail.com

 

Lupakirjan haltijana ja kerhon jäsenenä olet oikeutettua vuokraamaan kerhon koneita ja lentämään niillä. Kerhon tarkoitus on mahdollistaa lentoharrastus tavalliselle ihmiselle, joten koneiden hinnat pyritään pitämään mahdollisimman alhaisina. Lisätietoja lentämisestä Kokkolan ilmailukerhossa saat myös kerhon jäseniltä  

Kiinnostuitko? Ehkä haluaisin kuitenkin vähän kokeilla ensin? Miten olisi puoli tuntia lennonopettajan kanssa? Pääset kokeilemaan, miltä lentäminen tuntuu ja saat itse ohjata konetta. Jos lähdet kurssille, lento vähennetään kurssin hinnasta. Varaa aika esittelykoululentoon sähköpostitse opettajalta: Ultrakevyt: vaaralasep(at)gmail.com tai LAPL/PPL (Cessnat): esa.salminen(at)kotinet.fi