Flygklubb

Karleby-Jakobstad flygplats
PL121, 67101 Karleby

Flygdagen2024

På lördag 18.5.2024 ordnas Gamlakarleby flygklubbs Flygdag vid Karleby-Jakobstads flygfält, närmare bestämt runt hangarerna.  
 
Gratis inträde!
 
Kom med och bekanta dig med vår flygklubbs verksamhet och våra flygplan. För de som önskar flyga, finns det möjlighet till att komma med på skjuts, på en bekantnings-flygning. Dessutom finns det möjlighet att på marken flyga med simulator! Om du är intresserad av ett flygcertifikat, så svarar vi gärna på alla frågor du har om klubbens utbud. Vi erbjuder UPL-, PPL-, LAPL- och konstflygnings skolning. (Dvs. ultralätt flygcertifikat, private pilots license och light aircraft pilots license)
 
Vi säljer också korv, plättar och glass!
 
Från Sverige kommer flygskolan Green Flight Academy och berätta om sin verksamhet. Visste du att de också skolar i elflygplan?
Jakobstadsnejdens RC-flygare berättar om modellflygen och klubbens verksamhet.
Kalajoki paragliders kommer och visar/berättar om sin verksamhet, samt flyger om vädret tillåter! Har du någon gång sett hur smidigt en paraglider flyger?
Finavias underhållsutrustning och brandbil finns på plats!
I flygfältsterminalen är Flight Simulator Finland öppet, vilket betyder att det på samma gång också är möjligt att provflyga en Airbus A320.
 
Håll ögonen öppna för mer information!
 
Andra aktörer inom flygbranschen är på plats
 
 
Följ med flygdagen på klubbens Instagram-sida https://www.instagram.com/kokkolan_ilmailukerho/
 
 
 
 
 
 Sidan uppdaterad 6.5.2024